Składniki
- 400 g ugotowanego spaghetti (ze 130 g surowego)
- 1 ząbek czosnku
- 4 jajka
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól, pieprz
- 4 łyżki oliwy
- 250 g pomidorów
- 300 g mozarelli
- 50 g salami w cienkich plasterkach
- 8 czarnych oliwek (niekoniecznie)
- pół pęczka bazylii (niekoniecznie)
- 1 ząbek czosnku
- 4 jajka
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól, pieprz
- 4 łyżki oliwy
- 250 g pomidorów
- 300 g mozarelli
- 50 g salami w cienkich plasterkach
- 8 czarnych oliwek (niekoniecznie)
- pół pęczka bazylii (niekoniecznie)
1. W misce rozkłucić jajka, dodać przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i oregano. Dodać ugotowany makoron i dobrze wymieszać.
2. Na
3. Pomidoru umyć, pokroić w cienkie plasterki, wyłożyć na pizze. Na pomidory ułożyć listki bazylii, plasterki salami i na koniec plastremi sera mozarella. Smażyć pod przykryciem 3- 5 minut. Na koniec można udekorować pizze oliwkami i listkami bazylii.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe2597.html
Dodaj do tego zapaloną świeczkę, śmiech, szczerość, dobrego kompana do jedzenia i rozkoszuj się chwilą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz